Ανακοίνωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών εξέδωσε η Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση εξεδόθη την 30η του Σεπτεμβρίου στην Λιβαδειά και απευθύνεται προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒορειοΑνατολικής Αττικής, και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ : Υποχρεωτικός εμβολιασμός, διενέργεια Rapid Test.

Κατόπιν αναφορών σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με φημολογούμενο επικείμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ομοφώνως, ανακοινώνει τα κάτωθι:

1. H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τάσσεται ρητά κατά της επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

2. Διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια Rapid Test αποκλείοντας από τους συναδέλφους μας τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας. Ζητούμε να συνεχιστεί η εκ των πραγμάτων επιτυχημένη, μέχρι σήμερα διαδικασία ελέγχου με τη δωρεάν διάθεση των Self Test στους Αστυνομικούς από τα φαρμακεία χωρίς περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση καθόσον μηνιαίως καταβάλλουμε τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

3. Ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθε συναδέλφου.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας αντιτίθεται κατηγορηματικά στη διάκριση των συναδέλφων σε εμβολιασμένους και μη και θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τα μέλη της με κάθε κόστος, απορρίπτοντας κάθε είδους διχαστικό διαχωρισμό.