Έκκληση δήμου Μυκόνου να βρεθούν σπίτια για τους δασκάλους

Ο Δήμος Μυκόνου τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει μισθώσει και διαθέσει δημοτικούς κοιτώνες στους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάσει τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Σε μια πρωτότυπη κίνηση οδηγήθηκε ο δήμος Μυκόνου προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όποιον ευαισθητοποιείται ώστε να στεγαστούν οι 70 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί. Το διάσημο νησί που φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο από όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, αδυνατεί να στεγάσει, μέχρι να φύγουν οι τουρίστες, τους εκπαιδευτικούς. Η Μύκονος εδώ και πολλά χρόνια γεμίζει ασφυκτικά. Το θέμα είναι γιατί δεν έχει ακόμη βρεθεί μια μόνιμη λύση

Στο κάλεσμα του δήμου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Το αμέσως επόμενο διάστημα περιμένουμε στο νησί μας περισσότερους από εβδομήντα (70) νεοδιόριστους και αναπληρωτές δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις σε όλα τα σχολεία του νησιού και να προσφέρουν μόρφωση στα παιδιά μας. Συνολικά στη Μύκονο εργάζονται περισσότεροι από 150 εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Ωστόσο το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί καταφτάνουν σε μια δύσκολη τουριστική περίοδο, κατά την οποία υπάρχει μεγάλη πληρότητα σε κλίνες και δωμάτια, δημιουργεί δυσκολίες εγκατάστασης και διαμονής για όλους αυτούς τους ανθρώπους. 

 Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του επαγγέλματος των εκπαιδευτικών και τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύουν για να παράσχουν μόρφωση και γνώσεις στις νέες γενιές μαθητών. 

 Γι’ αυτό και ως Δήμος Μυκόνου καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που ενοικιάζουν και διαθέτουν σπίτια ή δωμάτια στο νησί: 

  • Να διευκολύνουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τους εκπαιδευτικούς του νησιού μας να εγκατασταθούν και να βρουν δωμάτια και σπίτια προς ενοικίαση στο νησί. 
  • Να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διαθέσουμε σπίτια και δωμάτια σε λογικές τιμές στους εκπαιδευτικούς που θα ενδιαφερθούν και που εργάζονται στο νησί. 
  • Να αντιληφθούμε όλοι την αναγκαιότητα να εξασφαλίσουμε στέγη και διαμονή σε όλους τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με το λειτούργημά τους τη Δημόσια Παιδεία και τα Δημόσια Σχολεία του νησιού.
  • Να συνεχίσουμε κι εφέτος τη γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τους ξενοδόχους του νησιού που τόσο έχουν βοηθήσει στο ευαίσθητο αυτό θέμα, χαρίζοντας απλόχερα τη μυκονιάτικη φιλοξενία στους εκπαιδευτικούς, τιμώντας τον τόπο τους και τα παιδιά τους. Ο Δήμος μας κρατά ανοιχτή επικοινωνία μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία που θέλει να προσφέρει βοήθεια.              

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Δήμος Μυκόνου απ’ την πλευρά του τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει μισθώσει και διαθέσει δημοτικούς κοιτώνες στους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάσει τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Επιπλέον, ο Δήμος Μυκόνου, αφού πρότεινε και πρώτος σε όλη την Ελλάδα χορήγησε το βοήθημα αυτό με βάσει τους πραγματικούς μήνες υπηρεσίας στη Μύκονο, πέτυχε και θεσμοθετήθηκε νομοθεσία που του επιτρέπει από δικά του χρήματα να παρέχει βοήθημα στέγασης και σίτισης προς όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk