Απολύτως επιτυχή χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την προσπάθεια του πρωθυπουργού να μπουν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, που θα υποστηρίξουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα.

Αναφερόμενος στην υπαναχώρηση του κ. Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχολίασε ότι  αναδεικνύονται πολλές πολιτικές συνιστώσες και παθογένειες. Η πρόταση ήταν πολύ συγκεκριμένη. Να αναλάβει το υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας και για τούτο να υπάρξει διακριτική πολιτική στάση με προϋπολογισμό και έργα. Επισήμανε δε ότι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει ως υπουργός δεν γίνεται να υπηρετήσει ως υφυπουργός, είναι πολιτικό ζήτημα.

Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι  ο κ. Αποστολάκης, αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού, είχαμε πει στα ζητήματα όχι μόνο των αρμοδιοτήτων αλλά και σε ζητήματα άσκησης βασικών πολιτικών επιλογών. Υπήρξε λοιπόν συμφωνία του κου Αποστολάκη και ενημερώθηκε και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά, ουδέποτε αρνήθηκε, δήλωσε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία, μεσολάβησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – επίθεση ολοκληρωτικού τύπου. Και ο κος Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε. Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο κ. Γεραπετρίτης.

Το πολιτικό σύστημα και δη η αντιπολίτευση δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα της αξιοκρατίας, εκτίμησε ο κ. Γεραπετρίτης δίνοντας έμφαση καις στους χαρακτηρισμούς περί «αποστάτη» υπογραμμίζοντας ότι ο στιγματισμός δεν τιμά τα πολιτικά μας ήθη.

«Η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει»

Στο θέμα των εμβολιασμών και της αναστολής  της εργασίας σε ανεμβολίαστους  εργαζόμενους ο κ Γεραπετρίτης  σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι τα μέτρα δεν κατατείνουν ούτε να τιμωρήσουν, ούτε να διχάσουν, αλλά να προστατέψουν τους πολίτες. Καταβάλλεται προσπάθεια  να επιτύχουμε τον αναγκαίο στόχο για την προστασία της δημόσιας υγείας και ζητούμε υπευθυνότητα από εκείνους που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς υγείας. Οι εργαζόμενοι σε δομές που είναι κρίσιμες για τη δημόσια υγεία, δεν νοείται να μην είναι εμβολιασμένοι.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και θα προστατέψει μέχρι τέλους την κοινωνία.  Ήδη, τόνισε, έχουμε αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και των ραντεβού για εμβολιασμό.

Υπενθύμισε ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την οποία δίνεται η ευχέρεια του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν κάνει την πρώτη δόση, δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους. Δεν θα υπάρχει καμία αναστολή του μέτρου και καμία παράταση, προσθέτοντας  ότι έχει υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι  υπάρχει μία σχετική ένταση εκ μέρους τω εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρόσθεσε όμως ότι  η συντριπτική πλειονότητα όμως των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Διευκρίνισε μάλιστα ότι για τα επι μέρους θέματα που θα ανακύψουν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και εγκύκλιος.