Πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Αναλυτικές οδηγίες για την επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τη διαδικασία μέσω της οποίας θα γίνει η επιστροφή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες επανέλαβε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν και θα ισχύσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα των δύο εργαστηριακών τεστ εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Μέχρι τότε, θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να παραλαμβάνουν δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) από τα φαρμακεία, από σήμερα, Τρίτη 31 Αυγούστου και ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Τα συγκεκριμένα self tests, όπως αναφέρει το υπ. Παιδείας, «θα πρέπει να διενεργηθούν ως εξής: ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία την επόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk