Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί σχετικά με την πανδημία στη χώρα και προτρέπουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας δύσκολος μήνας.

«Θα είναι δυσκολίες μέρες, όπως ήδη έχουν ξεκινήσει να είναι. Τα νοσοκομεία δεν έχουν και πολύ προσωπικό. Έχουμε ζητήσει ενίσχυση και ζητούσαμε και όλη την χρονιά» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι πολλοί είναι οι υγειονομικοί που έσπευσαν να εμβολιαστούν μετά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης.

«Πήγε πολύς κόσμος και εμβολιάστηκε. Οι αριθμοί έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ, έγινε μεγάλος αγώνας».

Σχετικά με την εικόνα της πανδημίας στη χώρα, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι η αύξηση των θανάτων προβληματίζει τους ειδικούς.

«Μας προβληματίζει ότι αυξάνονται οι θάνατοι και δε μας αρέσει καθόλου. Είναι άδικο να χάνεται έστω και μια ζωή».

Γι’ αυτόν τον λόγο παρακάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, όπως και τα παιδιά από 12 – 17 ετών.

«Να παρακαλέσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί, να φταίξουμε το τείχος ανοσίας γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να σωθούμε. Κάνουμε έκκληση».

Δεν ζηλεύω καθόλου την Μίνα Γκάγκα»

Όσο για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους επικεφαλής και τόνισε ότι δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της κ. Μίνας Γκάγκα.

«Είναι δύσκολο υπουργείο, μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία θα βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε. Δεν τη ζηλεύω καθόλου, αυτήν την εποχή το υπουργείο είναι ‘βόμβα’» κατέληξε.