Ένας 40χρονος βρετανός μουσικός πέθανε μετά από νοσηλεία με κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του την έγκυο σύζυγό του.

Σύμφωνα με τη «Daily Mail», ο Μάρκους Μπερκς υποστήριζε ότι δεν μπορούσε να αρρωστήσει από τον κοροναϊό επειδή… γυμναζόταν πέντε φορές την εβδομάδα. Ο ίδιος νοσηλευόταν στην εντατική με συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη και θρόμβους στο αίμα.

Ο 40χρονος ασθενής και πρώην διαγωνιζόμενος του Bad Lads’ Army είχε δηλώσει «σοκαρισμένος» από το γεγονός ότι αρρώστησε τόσο βαριά παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούσε. Είχε μάλιστα μετανιώσει που ήταν «αδαής» σχετικά με τα εμβόλια και γιατί είχε αναβάλει τον εμβολιασμό.

Πέθανε στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Stoke, την Παρασκευή.

Παρότρυνε για εμβολιασμό

Σε συνέντευξή του από το κρεβάτι του νοσοκομείου στις 11 Αυγούστου, είπε ότι η κατάστασή του ήταν τρομακτική γιατί σπάνια αρρώσταινε. Παρότρυνε μάλιστα και άλλους σκεπτικιστές των εμβολίων κατά της Covid-19 να εμβολιαστούν.

«Αν δεν έχεις αρρωστήσει, δεν πιστεύεις ότι θα αρρωστήσεις, οπότε ακούς τις αντιεμβολιαστικές απόψεις» είχε δηλώσει στο BBC.

«Όταν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις ανάσα, είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα στον κόσμο. Ήμουν κάπως αδαής απέναντί του και το ανέβαλα. Το πρώτο πράγμα που θα πω στην οικογένειά μου και σε όποιον βλέπω, είναι να κάνουν το εμβόλιο. Και μόλις μπορέσω, θα το κάνω σίγουρα» είχε πει.

Το τελευταίο «αντίο»

Η έγκυος σύζυγός του απέτισε φόρο τιμής, γράφοντας: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει και δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω έναν τόσο μεγάλο πόνο».

«Ο Μάρκους ήταν ο πιο απίστευτος, στοργικός, αγαπητός, πιστός, ανιδιοτελής, περήφανος άνθρωπος και το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βοηθήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Αυτό, από μόνο του, έδειχνε πόσο αγνή καρδιά και ψυχή είχε. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και την υποστήριξή σας τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μάρκους χάρηκε πάρα πολύ που του στείλατε την αγάπη σας» έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.