Η Ελλάδα συνέχισε την πολύ μεγάλη παράδοση που διατηρεί στις κατηγορίες υποδομών της υδατοσφαίρισης. Η χώρα μας προσέθεσε ένα ακόμη μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση.

Το βράδυ του Σαββάτου η Εθνική Νεανίδων, επικράτησε στο Σίμπενικ της Κροατίας της Ιταλίας με 9-7 στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων, εξασφάλισε ένα μετάλλιο και θα αγωνιστεί την Κυριακή, στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, απέναντι στην Ρωσία (11-9 την Ουγγαρία), διεκδικώντας το χρυσό μετάλλιο των αγώνων.

Τρελό πανηγύρι στήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης. Παίκτριες, προπονήτριες και φίλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έγιναν ένα κουβάρι γιορτάζοντας την κατάκτηση του μεταλλίου.

Πανευτυχής εμφανίστηκε στις δηλώσεις της η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου, η οποία δήλωσε στο γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας τα κάτωθι:

«Είμαστε πανευτυχείς. Κάναμε το όνειρο πραγματικότητα. Γυρίζουμε στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τα κορίτσια αυτά έχουν πολύ λαμπρό μέλλον. Ο ημιτελικός ήταν όπως τον περιμέναμε. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.

Χωρίς το μεγάλο άγχος, πάντα με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, θα προσπαθήσουμε αύριο στον τελικό απέναντι στην Ρωσία να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελλάδα και η Ρωσία ήταν οι καλύτερες ομάδες αυτό το τουρνουά και δίκαια βρίσκονται στον τελικό. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την μεγάλη αυτή επιτυχία».