Η εικόνα της Άρσεναλ στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι θύμισε εμφάνιση ερασιτεχνικής ομάδας. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διασύρθηκε πολύ εύκολα με 5-0 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς, έχοντας ηττηθεί και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Καμία προσπάθεια και γενικότερα κανένα ίχνος που να δείχνει πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί… παίζουν μαζί. Οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν ούτε κόντρα στους «πολίτες» να πάρουν βαθμό. Όχι μόνο βαθμό, αλλά δεν μπόρεσαν ούτε καν να σκοράρουν το πρώτο τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Και μάλιστα, αν η Σίτι δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι, τότε το κοντέρ θα έγραφε ακόμα…

Όλα ωστόσο ξεκινάνε από… πάνω. Η ιδιοκτησία και η διοίκηση της Άρσεναλ συνεχίζουν να οδηγούν τον σύλλογο προς τον γκρεμό. Και το αποδεικνύουν με πράξεις. Μπορεί ο Αμερικανός μεγιστάνας να έχει βάλει μέχρι στιγμής σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο το χέρι στην τσέπη του, ωστόσο οι κινήσεις του συλλόγου δείχνουν ακριβώς αυτό που εμφανίζεται στο γήπεδο.

Η Άρσεναλ τη δεδομένη στιγμή, είναι η ομάδα που έχει δαπανήσει τα περισσότερα από κάθε άλλη στο «Νησί». Απίθανο κι όμως αληθινό. Οι «κανονιέρηδες» έχουν… πετάξει στη φετινή «τρελή» καλοκαιρινή περίοδο, συνολικά 155 εκατομμύρια ευρώ!

Χρήματα με τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν ποδοσφαιριστές τοπ επιπέδου και έτοιμους να ανεβάσουν ξανά την ομάδα στην κορυφή. Ωστόσο προτίμησαν να δώσουν σχεδόν 30 εκατομμύρια για τον Ράμσντεϊλ της Σέφιλντ που την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκε, ο οποίος πιο πριν ήταν στην Μπόρνμουθ η οποία επίσης είχε υποβιβαστεί τη σεζόν 2019/20.

30 εκατομμύρια, ουσιαστικά για έναν δεύτερο τερματοφύλακα, καθώς ο Λένο ήταν και θα είναι βασικός στην εστία των Λονδρέζων. Σχεδόν 60 εκατομμύρια δόθηκαν στην Μπράιτον για τον Μπεν Γουάιτ. Ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής με μεγάλο μέλλον. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύεται το ποσό που έδωσε η Άρσεναλ για τις υπηρεσίες του, καθώς ενός 23χρονου κεντρικού αμυντικού που αγωνίστηκε μόλις πέρσι για πρώτη φορά στην Premier League.

Και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αν υπολογίσει κανείς πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε για στόπερ τον Ραφαέλ Βαράν έναντι 47 εκατομμυρίων. Τον Βαράν των 4 Champions League και του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Και τα υπόλοιπα (σχεδόν) 70 εκατομμύρια; Σε Όντεγκααρντ (35-40 εκ.), Λοκόνγκα και Νούνο Ταβάρες.

Τα νούμερα δείχνουν πως όντως η Άρσεναλ έχει κινηθεί στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, δείχνουν πως οι «κανονιέρηδες» σκορπάνε απλώς για να το κάνουν.

Χωρίς κανένα πλάνο και χωρίς καμία απολύτως πρόγραμμα. Κινήσεις οι οποίες ωστόσο επαληθεύουν και μάλιστα στο 100% την αγωνιστική εικόνα της αγγλικής ομάδας, η οποία θα πρέπει να αλλάξει πάρα πολλά, τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, όσο και εκτός αυτών, για να μπορέσει να σηκώσει ξανά κεφάλι…