Επανεκκίνηση με το βλέμμα στην οικονομία

Οι πρώτες ενδείξεις (GPO - «Τα Νέα») και τα στοιχεία που διαθέτουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι οι πυρκαγιές είχαν μια αρνητική επίδραση για την κυβέρνηση. Οπως εκτιμούν όμως κυβερνητικά στελέχη, δεν φαίνεται ότι προκαλούν μεγάλες μετακινήσεις ή μη διαχειρίσιμες δημοσκοπικές ανατροπές

Το φθινόπωρο αντιμετωπίζεται ως σημείο καμπής για την κυβέρνηση – Ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επιπλέον εμβολιασμών, η συζήτηση για υποχρεωτικότητα και στους ενστόλους, το μέτωπο με τους αρνητές και το σίριαλ του ανασχηματισμού

Ως σημείο καμπής για την κυβέρνηση αντιμετωπίζεται το φθινόπωρο, με τις επιπτώσεις των πυρκαγιών και την πανδημία να διαμορφώνουν το πολιτικό περιβάλλον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε μια επανεκκίνηση της κυβέρνησης, παρακολουθώντας όμως παράλληλα με προβληματισμό τη γενική συνθήκη η οποία διαμορφώνεται λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού.

Επιθυμία και στόχος του κεντρικού κυβερνητικού επιτελείου είναι, ωστόσο, να δοθεί έμφαση στην οικονομία και στην επιτάχυνση διαδικασιών οι οποίες θα παραγάγουν και πολιτικό αποτέλεσμα.

Οπως γνωρίζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, από αυτό θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk