Η British Airways σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν νέο, χαμηλού κόστους αερομεταφορέα μικρών αποστάσεων, καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί τη Ryanair και την EasyJet, σε έναν κλάδο που φαίνεται να ανακάμπτει καλά από την πανδημία.

Σε υπόμνημα προς το προσωπικό, που αποκάλυψε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Headforpoints.com , ο διευθύνων σύμβουλος Sean Doyle είπε ότι η British Airways σχεδιάζει μια «νέα θυγατρική εταιρεία» που θα λειτουργεί στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Ο Doyle πρόσθεσε ότι η νέα αεροπορική εταιρεία θα επιδιώξει να παρέχει «εξαιρετικά ανταγωνιστικά» δρομολόγια μικρών αποστάσεων από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου έως το καλοκαίρι του 2022.

Εκπρόσωπος του αερομεταφορέα, ο οποίος ανήκει στον όμιλο International Airlines Group ( ICAGY ) , δήλωσε στο CNN Business ότι συνεργάζεται με εργατικά συνδικάτα για το πλάνο αυτό αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Αυτή δεν είναι η προσπάθεια της ΒΑ για τη δημιουργία μιας αεροπορικής εταιρείας που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε πτήσεις μικρών αποστάσεων προς την Ευρώπη. Η Go Fly ήταν ένας αερομεταφορέας χαμηλού κόστους που ιδρύθηκε από την British Airways το 1998 και εκτελούσε δρομολόγια από το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου σε διάφορους προορισμούς σε όλη την ήπειρο. Αγοράστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα από την EasyJet.

Πηγή: ot.gr