Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο αιματηρός απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, είναι τουλάχιστον 72 νεκροί, εκ των οποίων 12 Αμερικανοί.

Οι ανακοινώσεις έρχονται εν μέσω σφοδρής κριτικής για τον χειρισμό της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Αφγανιστάν, που έχει ενταθεί και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα ο στρατηγός Μακένζι έκ μέρους του Πενταγώνου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται και για άλλες επιθέσεις, ενώ έστειλε μήνυμα ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανέφερε ο εξειδικευμένος ιστότοπος Site Intelligence, που παρακολουθεί τις αναρτήσεις των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το προπαγανδιστικό όργανό του, το Amaq, το Ισλαμικό Κράτος καυχιέται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες