Δεν αποτελεί είδηση. Ασίστ ο Ματιέ Βαλμπουενά. Γκολ ο Γιοσέφ Ελ Αραμπί. Είναι η ρουτίνα τους με τα «ερυθρόλευκα». Δεν αποτελεί είδηση όμως ούτε ο συνδυασμός των δύο. Ασίστ δηλαδή του Γάλλου σταρ στον Μαροκινό φορ για να χριστεί εκείνος σκόρερ. Το έκαναν και κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και… έπιασαν διψήφιο.

Δέκα φορές έχει σερβίρει γκολ ο Βαλμπουενά στον Ελ Αραμπί, στα δύο χρόνια κοινής τους παρουσίας στον Πειραιά. 57 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει ο 34χρονος επιθετικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού, τα δέκα ήταν από ασίστ του Βαλμπουενά. Όσο για τον 37χρονο μαέστρο; Έφτασε τις 34 ασίστ σε 85 παιχνίδια με τους πρωταθλητές και δείχνει ασταμάτητος.

Με τη συνεργασία τους οι δύο τους έχουν οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε σημαντικές νίκες τόσο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Η παρουσία τους στο γήπεδο αποτελεί σιγουριά πως κάτι καλό θα προκύψει. Και όχι άδικα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους εξάλλου. Και τα λένε όλα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κράσνονταρ (Χ2), Βόλος, Άρης, Παναθηναϊκός, Λαμία, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός και τώρα η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μια σχέση που άρχισε από τη Ρωσία για τα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2019 και συνεχίστηκε μεταξύ άλλων με σφραγίδα σε διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε νίκη σε ντέρμπι «αιωνίων» αλλά και στο διπλό τίτλου στην Τούμπα. Συνταγή επιτυχίας.

Και φέτος οι δύο τους άνοιξαν λογαριασμό από νωρίς. Το πρωτάθλημα ακόμη δεν έχει αρχίσει ενώ τα καλύτερα στην Ευρώπη είναι μπροστά. Ποιος ξέρει τι επιφυλάσσουν στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

Αναλυτικά τα παιχνίδια (γκολ Ελ Αραμπί – ασίστ Βαλμπουενά)

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0 (Το 2-0)

Άρης – Ολυμπιακός 1-2 (Το 1-2)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4 (Το 0-1)

Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1 (Το 2-0)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2 (Το 1-2)

Σλόβαν – Ολυμπιακός 2-2 (Το 0-1)