Δύσκολη θα είναι η νύχτα για τους κατοίκους της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα για αυτούς από το Λογγίτσι. Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (27/8) γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλέον απειλεί σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη, Θανάση Καρακάντζα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και δίνεται μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα. «Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο παρέμειναν μόνο όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και οι κτηνοτρόφοι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 16:15 σε δασική έκταση

Αν και στην αρχή δεν απειλούσε οικισμούς, ο δυνατός άνεμος που ξεπερνούσε τα 5 μποφόρ άλλαξε την κατεύθυνση και ως εκ τούτου ο κ. Καρακάντζας έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού Λογγίτσι. Στα μέτωπα αυτήν την ώρα επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες από Δομοκό και Στυλίδα, καθώς και ένα χωματουργικό.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι από αέρος συνέδραμαν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά καίει σε σημείο που δεν υπάρχουν τρόποι πρόσβασης και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο.

Στις 19:30 ξεκίνησαν και οι τελευταίες ρίψεις από τα δύο αεροπλάνα και το ελικόπτερο που έφτασαν από Αγχίαλο και Τανάγρα, αντίστοιχα, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν τα μέτωπα και να οριοθετήσουν. Μαζί και τα PZL, που επιχειρούν στο βορειότερο μέτωπο της πυρκαγιάς, αναφέρει το lamiareport.gr.

Παράλληλα, το ίδιο μέσο αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού, τα οποία με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής νωρίτερα