Τη χώρα μας επιλέγουν οι πλούσιοι για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση. Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων κάνουν διακοπές με σκάφος και όσων η τσέπη είναι φουσκωμένη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα σκάφη αναψυχής που ταξιδεύει στις θάλασσες της γης βρίσκεται αυτή τις ημέρες στην Ελλάδα.  Με μήκος 136 μέτρα, 21 καμπίνες, 55 μέλη πλήρωμα και τη δυνατότητα να φιλοξενήσεις 25 επισκέπτες, ενοικιάζεται προς 3.000.000 ευρώ την εβδομάδα.

Οι υπερπολυτελείς θαλαμηγοί είναι η επιλογή διακοπών για επιχειρηματίες παγκόσμιου βεληνεκούς, αστέρες του κινηματογράφου, αλλά και του διεθνούς αθλητισμού.

Όπως και αυτό το σκάφος που έπλεε στις θάλασσες του Αιγαίου φέτος το καλοκαίρι, καθώς η Ελλάδα βρέθηκε στις πρώτες επιλογές του διεθνούς τζετ σετ για φέτος το καλοκαίρι. Το σκάφος μήκους 85 μέτρων, με 10 καμπίνες, 26 μέλη πλήρωμα και τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν 12 καλεσμένοι, ενοικιάζεται προς 800.000 ευρώ την εβδομάδα.

Στη χώρα μας υπάρχουν σκάφη που νοικιάζονται έως και 2.000.000 την εβδομάδα

Όλα περιλαμβάνουν απίστευτες ανέσεις. Από εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήρια, χώρους περιποίησης σώματος και σάουνες και φυσικά ένα ή και περισσότερα ελικοδρόμια. Εξίσου υψηλό μπορεί να είναι και το κόστος τροφοδοσίας.

«Ένα ποσό φυσιολογικό για το προσωπικό και για τους καλεσμένους μπορεί να ξεκινήσει από τις 15.000 ευρώ αλλά δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει, δεν έχει ταβάνι. Είναι ανάλογα με τις απαιτήσεις αυτού που έχει ναυλώσει το σκάφος. Μπορεί να θέλει ουίσκι που κοστίζει 5.000 ευρώ το μπουκάλι», λέει ο Θεόδωρος Μουρατίδης, ιδιοκτήτης επιχείρησης τροφοδοσίας σκαφών.

Οι εκλεκτοί ενοικιαστές των πολυτελών θαλαμηγών ωστόσο δε θα μπορούσαν να μην έχουν και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η Ελλάδα και μάλιστα τόσο το Ιόνιο όσο και το Αιγαίο, βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών όσων διαχειρίζονται superyachts σύμφωνα με το «Bloomberg superyacht».

«Για πρώτη φορά στις Ελληνικές μαρίνες βρέθηκαν 194 superyachts από τις 25 Ιουνίου. 80 περισσότερα από ότι τον Μάϊο και 90 περισσότερα από ότι τον ίδιο μήνα του 2020», λέει η Κελλυ Κόχειλα, CEO εταιρείας concierge σκαφων.

Δεύτερη επιλογή αποτελεί η Ιταλία, καθώς 171 superyachts βρέθηκαν στις μαρίνες της χώρας και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά με απώλειες τουλάχιστον 100 σκαφών από το προηγούμενο έτος.