Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την έναρξη του φετινού US Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις ενόψει του τουρνουά που μπορεί να αποτελέσει παράσημο στην πλούσια καριέρα του.

Ο «Νόλε» μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Open, του Roland Garros και του Wimbledon, φιλοδοξεί να πάρει και το US Open εντός του 2021 και να γράψει ιστορία όντας ο τρίτος κατά χρονολογική σειρά τενίστας που κερδίζει το ημερολογιακό Grand Slam, δηλαδή και τους τέσσερις μεγάλους τίτλους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Το έχουν καταφέρει επίσης οι Τζον Μπαντς το 1938 και Ροντ Λέιβερ το 1969.

Παράλληλα, με την κατάκτηση του US Open, ο Σέρβος αθλητής θα φτάσει τα 21 Grand Slam στην καριέρα του και θα γίνει ο πολυνίκης όλων των εποχών ξεπερνώντας τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ που έχουν από 20 μαζί με τον Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, οι απουσίες των Φέντερερ, Ναδάλ, Τιμ και Βαβρίνκα, κάνουν το έργο του Σέρβου ακόμα πιο ευνοϊκό.

O «Serbinator» μπορεί να έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Golden Slam (κατάκτηση των τεσσάρων τίτλων και του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου μέσα σε μία χρονιά), κάτι που μόνο η Στέφι Γκραφ του 1988 είχε καταφέρει στα χρονικά του αθλήματος, όμως το κίνητρο για τον ίδιο είναι εξίσου μεγάλο όντας μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.