Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πειστεί για τον εμβολιασμό, ενώ οι αναστολές των υγειονομικών βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ο τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσάπαλης έρχεται από τη Λάρισα στην Αθήνα με τα πόδια, προκειμένου να συμμετάσχει στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Ανήκει σε εκείνη την μερίδα του πληθυσμού που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

«Το πράγμα δεν πάει άλλο, φτάσαμε σε ένα σημείο απελπισίας», ξέσπασε ο κ. Τσάπαλης. «Αυτή τη στιγμή παίζονται χιλιάδες ζωές που θα μείνουν στον δρόμο, έχω συνάδελφο με 7 παιδιά. Δεν είναι αντιεμβολιαστής, είμαι ανεμβολιασμένος, αυτό έχει διαφορά».

Ουσιαστικά, ο κ. Τσάπαλης διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο δρα η κυβέρνηση.

«Οι επιστήμονες να πάψουν κάποια στιγμή να μιλούν συνέχεια στην τηλεόραση. Στο Βέλγιο δεν το κάνουν αυτό!», δήλωσε.

«Η πραγματικότητα από αυτόν τον ιό είναι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο και γι’ αυτό έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Από την άλλη, η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει ότι προσβάλλει όλες τις ηλικίες. Βλέπουμε ότι παιδιά νοσούν περισσότερο από αυτή συγκριτικά με την πρώτη ή δεύτερη μορφή του ιού. Λέμε ότι όλοι κινδυνεύουν. Ανοίγει η τρίτη ενισχυτική δόση αυτή την στιγμή», είπε με τη σειρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν με πείθουν ότι η Παγώνη ούτε ο Βασιλακόπουλος. Να φροντίσει το κράτος να πάρει τη θέση που πρέπει να πάρει. Μην τολμήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και βρεθεί έστω ένας άνθρωπος σε αναστολή!», κατέληξε ο κ. Τσάπαλης και ανέφερε πως τα επιχειρήματά της κυβέρνησης δεν είναι πειστικά.