Κυνικό τυμβωρύχο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του. Απαντώντας στα όσα καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μάτι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε το «κυνικό πρόσωπο του κυνικού τυμβωρύχου. Έτσι αναδείχτηκε στη θέση του πρωθυπουργού έτσι συνεχίζει και τώρα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό «είναι ένδειξη ότι ρίχνει λευκή πετσέτα στα κρίσιμα ερωτήματα που αναδεικνύονται από τους πολίτες». Ακολούθως ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε tweet του Λευτέρη Κουσούλη ότι «η διαρκής χρήση μιας προηγούμενης τραγωδίας στο Μάτι είναι πολιτικά ανήθικη, αντιπαιδαγωγική και αντιπολιτική στάση. Κάθε κυβέρνηση οφείλει να κάνει το καλύτερο».

«Προφανώς και δεν είναι υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τους βασικούς υποστηρικτές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Προσυπογράφω τη δήλωσή του. Αντιπολιτευτική και ανήθικη η στάση σας κ. Μητσοτάκη. Εμείς κριθήκαμε στις εκλογές και αναλάβαμε τις πολιτικές ευθύνες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.