Μπήκε στην τηλεόραση σε μια περίοδο που, λόγω οικονομικής στενότητας, η μυθοπλασία  θεωρούνταν ακριβό σπορ. Δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως, η θέλησή του για δουλειά, η επιμονή του και η αισιοδοξία που τον διακατέχει τον οδήγησαν στην κορυφή. Δεν πιστεύει όμως στην ατομική δουλειά αλλά στην ομάδα. Ο Αντρέας Γεωργίου, ένας από τους πλέον επιτυχημένους δημιουργούς της γενιάς του, επιστρέφει το φθινόπωρο στο Μεγάλο Κανάλι με τη «Γη της ελιάς».

Επιστροφή στη γενέθλια γη. Ποια είναι τα συναισθήματά σας που επιστρέφετε στο Mega;

«Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί είναι τέτοια η συγκυρία όπου και για εμάς αλλά και για το ίδιο το κανάλι είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα. Βρεθήκαμε πάλι με συνεργάτες που είχαμε δουλέψει και στο παρελθόν και είναι σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω. Ταυτόχρονα όμως κάνουμε μια νέα αρχή. Ξεκινάει, λοιπόν, το Mega το καλό και αισθάνομαι ότι ξεκινάμε με τις καλύτερες προδιαγραφές».

Από τον Σεπτέμβρη θα μας ταξιδέψετε στη «Γη της ελιάς». Πείτε μας δυο λόγια για τη σειρά.

«Είναι μια καθαρόαιμη ελληνική σειρά. Με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα και την εκδίκηση. Θα δούμε μια ιστορία να εξελίσσεται και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά μέσα από τον διχασμό τους. Ξέρω ότι η Βάνα (Δημητρίου) είχε αγαπήσει πολύ αυτή την ιδέα, από την αρχή της, και έδωσε όλο της το είναι για να το γράψει. Αυτό μου δημιουργεί και εμένα έναν ενθουσιασμό και παράλληλα και μια ευθύνη ότι το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να βγει καλό. Μέσα στο lockdown είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε στη σειρά περισσότερη προσοχή. Ολα τα κομμάτια μπήκαν σωστά στο πάζλ και πιστεύω ότι θα ζήσουμε πολύ ωραίες στιγμές».

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

«Είναι φανταστικό. Ξέρετε, καμιά φορά έχουμε την ανάγκη να το πούμε αυτό, αλλά σε αυτή τη συγκυρία έδεσε το γλυκό από την αρχή. Κοιτάξτε τους, αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζονταν πριν από μερικούς μήνες και τώρα είναι σαν μια οικογένεια».

Είναι εύκολο να δουλεύεις με την «οικογένειά» σου;

«Δεν μπορώ να δουλέψω αλλιώς. Μόνο έτσι. Θα ήμουν δυστυχισμένος αν δεν υπήρχε αυτό».

Οι προηγούμενες επιτυχίες σας ανεβάζουν τον πήχη και οι προσδοκίες του κοινού για το επόμενο βήμα μεγαλώνουν. Είναι βάρος αυτό για εσάς;

«Είναι δώρο να έχεις τέτοια στήριξη γιατί αισθάνεσαι και την αντίστοιχη ευθύνη να κάνεις κάτι καλύτερο κάθε φορά. Αυτό θέλουμε και εμείς για τους τηλεθεατές, ειδικά για αυτούς που μας ακολουθούν από την αρχή. Εχουμε αναπτύξει μια σχέση μαζί τους τα τελευταία 10 χρόνια και εννοείται ότι και το feedback τους είναι πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι η «Γη της ελιάς» υπόσχεται πολλά».

Αλήθεια, υπάρχει μυστικό της επιτυχίας;

«Η σκληρή δουλειά, η αφοσίωση και η καλή ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα, εκτός από τους ηθοποιούς, πίσω από τις κάμερες να έχει βρει την κατάλληλη χημεία».

Σε αυτή τη σειρά αποφασίσατε να μείνετε στον ρόλο του σκηνοθέτη.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνω λίγο πίσω. Το είχα πει και στο παρελθόν αυτό, αλλά τώρα θα τηρήσω τον λόγο μου (σ.σ.: γελάει). Νιώθω ότι δεν είναι ωραίο να σε βλέπει ο τηλεθεατής κάθε μέρα για τόσα χρόνια σε μια οθόνη. Φέτος αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ένα εντελώς φρέσκο καστ και το κάναμε ολοκληρωτικά. Εχουμε βρει νέα παιδιά που έχουν πολλή όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν. Ταυτόχρονα έχουμε ανθρώπους με πάρα πολύ μεγάλη πείρα και ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Εχει γίνει μια ωραία μείξη και το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον. Είμαι πολύ τυχερός που δουλεύω με αυτούς τους ανθρώπους».

Κάθε σας δουλειά είναι και ένα ταξίδι. Εσάς σας αρέσουν τα ταξίδια;

«Τα λατρεύω. Από πολύ μικρός θυμάμαι ότι δεν σπαταλούσα τα λεφτά μου σε εξόδους. Δούλευα για να ταξιδεύω συνέχεια. Αυτή την αγάπη μου για τα ταξίδια την έφερα και στη δουλειά, γιατί έτσι αισθάνομαι ότι ταξιδεύω παρέα και με τους συνεργάτες μου».

Την περίοδο του lockdown σας έλειψαν;

«Μπορώ να σας πω ότι ήταν και ένας λόγος να κάτσω στο σπίτι μου. Είχα όλον τον χρόνο διαθέσιμο για τη «Γη της ελιάς», πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα είχα χωρίς το lockdown. Είμαι και ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω το αρνητικό θετικό και αφού δεν μπορούσα να αλλάξω την κατάσταση, έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά».

Βρεθήκατε στην τηλεόραση την περίοδο της κρίσης, που δεν υπήρχαν πολλά χρήματα και οι δουλειές ήταν περιορισμένες. Σήμερα πώς κρίνετε την ελληνική τηλεόραση και δη τη μυθοπλασία;

«Πάντα πιστεύω ότι όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Επρεπε να προσαρμοστούμε σε κάποια καινούργια δεδομένα και το καταφέραμε. Νομίζω ότι η τηλεόραση έχει ραγδαία εξέλιξη. Εγώ θα έλεγα ότι σήμερα η τηλεόραση είναι πιο ακομπλεξάριστη από ποτέ και νομίζω ότι όσο μπαίνει νέο αίμα ο πήχης ανεβαίνει και αυτό είναι πολύ ωραίο. Εχουμε επιρροές από το εξωτερικό που δεν είναι καθόλου άσχημες, βέβαια έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Μπορούν να συγκριθούν οι εγχώριες με τις ξένες παραγωγές;

«Δεν μου αρέσει να συγκρίνω. Μπορώ όμως να πω ότι οι ελληνικές παραγωγές, και δεν αναφέρομαι μόνο στις δικές μας, μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό. Το έχουμε δει άλλωστε. Γίνονται πολύ ωραίες δουλειές στην Ελλάδα και μου αρέσει που ο τηλεθεατής έχει πλέον επιλογή. Είδαμε και τις «Αγριες Μέλισσες» να κάνουν επιτυχία, και πολύ άξια, με μια διαφορετική πρόταση. Είναι ωραίο να βλέπεις μια σειρά εποχής με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Εγώ τρελαίνομαι για το ελληνικό στοιχείο και καμιά φορά όταν με ρωτούν αν ήθελα να κάνω κάτι στο εξωτερικό, απαντώ ότι ονειρεύομαι να πάει η δουλειά μου στο εξωτερικό και να έχει την ελληνική σημαία».

Η παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας είναι στα άμεσα σχέδιά σας;

«Πάντα ήταν στα πλάνα μου ο κινηματογράφος. Απλά νομίζω ότι για την κάθε δουλειά υπάρχει το κατάλληλο timing. Είναι κάτι που περιμένω πώς και πώς να κάνω, αλλά πρέπει να έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Η οποία αργεί;

«Η αλήθεια είναι ότι μας πήγε λίγο πίσω ο κορωνοϊός. Υπάρχει κάτι, είναι πολύ συγκεκριμένο και πολύ καλό, αλλά τώρα όλη μας η προσοχή είναι στη «Γη της ελιάς». Είναι ένα μεγάλο project και το θέμα του είναι επίσης πολύ ελληνικό αλλά καμία σχέση με τις σειρές μας. Αυτά μπορώ να σας πω μέχρι στιγμής».