Στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Τσεχίας για τα παιχνίδια με Λευκορωσία, Βέλγιο και Ουκρανία κλήθηκε ο Τόμας Βάτσλικ.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής ομάδας της Τσεχίας και ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του στο πρόσφατο Euro, κλήθηκε από τον Γιαροσλάβ Σιλχαβί για τα δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, αλλά και για το φιλικό με την Ουκρανία.

Η Τσεχία στις 2 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Λευκορωσία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα παίξει εκτός έδρας το Βέλγιο για την 5η αγωνιστική. Οσον αφορά στο φιλικό με την Ουκρανία, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στην Οστράβα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τσεχία βρίσκεται στον 5ο όμιλο, όπου εκτός από το Βέλγιο και την Λευκορωσία υπάρχουν επίσης οι Ουαλία και Εσθονία, με την ομάδα του Τόμας Βάτσλικ μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές να βρίσκεται στην 2η θέση με 4 βαθμούς. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού ήταν βασικός στα δύο από τα τρία ματς που έδωσε η Τσεχία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ συνολικά έχει παίξει 41 φορές με το εθνόσημο.