Για μεροκάματο του τρόμου, μιλούν πολλοί όταν αναφέρονται στους διανομείς φαγητού και όχι μόνο, τους γνωστούς ντελιβεράδες, που ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών με ελλιπή εξοπλισμό για την προστασία τους και πενιχρούς μισθούς τρέχουν στους δρόμους για να βγάλουν το ψωμί τους.

Τον τελευταίο καιρό, κυρίως όσοι κινούνταν στην Βορειοανατολική Αττική και στην Αθήνα, είχαν να αντιμετωπίσουν και «τον ληστή των ντελιβεράδων».

Ο εν λόγω 31χρονος, Έλληνας, που συνελήφθη, προσέγγιζε τα θύματά του προσποιούμενος ότι είναι συνάδελφός τους ή ένοικος της πολυκατοικίας στην οποία πήγαιναν την παραγγελία.

Κατόπιν τους περίμενε έξω από το ασανσέρ και υπό την απειλή μαχαιριού τους έκλεβε την είσπραξη και προφανώς και το όποιο φιλοδώρημα αν είχαν πέσει σε κάποιον που εκτιμά τους ανθρώπους που βγάζουν με κόπο το ψωμί τους.

Delivery… εγκληματικότητας

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, 31χρονος Έλληνας για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η ανωτέρω Υπηρεσία για τη διερεύνηση περιστατικών ληστειών σε βάρος διανομέων φαγητού, με την απειλή μαχαιριού, που είχαν διαπραχθεί κατά τον τελευταίο μήνα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, συνέστησε ειδική Ομάδα για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης:

  • χρησιμοποιούσε δύο μηχανάκια (παπιά), στα οποία είχε προσαρμόσει κουτί μεταφοράς προϊόντων, προκειμένου αυτό να παραπέμπει σε όχημα που χρησιμοποιούν οι διανομείς (delivery)
  • είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, φορώντας χειρουργική μάσκα μιας χρήσης ή κράνος μοτοσικλετιστή

Ως προς τον τρόπο δράσης:

Ο δράστης προσέγγιζε τα θύματά του στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους καταφέρνοντας παράλληλα να εισέλθει μαζί τους στην πολυκατοικία.

Στη συνέχεια, τους παραχωρούσε την προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ και τους ανέμενε στην επιστροφή, όταν και θα είχαν εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας. Κατά την έξοδο του διανομέα από το ασανσέρ τον απειλούσε με μαχαίρι και του αφαιρούσε τις εισπράξεις.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά την αξιοποίηση όλων των στοιχείων της έρευνας, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε στην περιοχή του Γαλατσίου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα μηχανάκια και τα μέσα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -19- περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Κυψέλης, Γαλατσίου, Πατησίων, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.