Η Μαριάμ έφυγε πριν από δύο χρόνια από το Αφγανιστάν για μία καλύτερη ζωή

Τώρα που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν, ο φόβος και η ανησυχία της Μαριάμ γιγαντώνεται, γιατί έχουν αφήσει πίσω τους αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα.

Η Μαριάμ και η οικογένειά της έφυγαν από το Αφγανιστάν για να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή και τα τελευταία δύο χρόνια ζουν στην Ελλάδα.

Με την επικράτηση των Ταλιμπάν, ο φόβος και η ανησυχία τους έχει κυριεύσει για όσα αγαπημένα πρόσωπα άφησαν πίσω.
Η Μαριάμ πλέον ζει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια της, η οποία αποτελείται από τους γονείς της και τα τρία ανήλικα αδέρφια της.

Πριν από δύο χρόνια έφυγαν από τη Χεράτ στο Αφγανιστάν, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Εκείνη η περίοδο ήταν πολύ δύσκολη: προχωρούσαν επί πέντε ημέρες, ενώ η μητέρα της ήταν έγκυος. Πέρασαν πέντε μήνες στη Χίο και ύστερα από πολλά βάσανα έφτασνα στην Αθήνα.

Τώρα που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν το Αφγανιστάν, ο φόβος και η ανησυχία της Μαριάμ γιγαντώνεται, γιατί έχουν αφήσει πίσω τους αγαπημένα οικογενειακά πρόσωπα.

«Φοβόμαστε πολύ, όλη η οικόγένειά μας είναι πίσω στο Αφγανιστάν. Για τις γυναίκες είναι πολύ δύσκολο, δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι», είπε η Μαριάμ στην κάμερα του MEGA.

Η Μαριάμ ανησυχεί πολύ για το μέλλον των γυναικών στο Πακιστάν, καθώς δεν θα μπορούν να βγουν από το σπίτι, ούτε και να πάνε στο σχολείο. Εκείνο που την ανησυχεί περισσότερο είναι η τύχη των μικρών κοριτσιών, καθώς οι Ταλιμπάν απαγάγουν ανήλικα κορίτσια 10 και 12 ετών και τα παντρεύονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
ΒημαTV