Βίλια – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιπολίες από στρατό και αστυνομία

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες που αναμένεται να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων

Βελτιωμένη παρουσιάζεται προς ώρας η εικόνα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που κατακαίει για 5η ημέρα στην περιοχή των Βιλίων, έχοντας προκαλέσει την οργή και τη θλίψη των κατοίκων της περιοχής.

Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η πυροσβεστική επαγρυπνεί εξακολουθώντας να επικεντρώνεται στο νότιο σκέλος, όπου οι φλόγες καίνε παρθένο δάσος και είναι δύσκολο να ελεγχθούν δίχως εναέρια μέσα καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Οι αναζωπυρώσεις, δε, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν συνεχείς.

Η πυρκαγιά πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις -επίγειες και εναέριες που αναμένεται να επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν τιτάνια μάχη προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο στο σημείο στοχεύοντας να μην επεκταθεί σε άλλες περιοχές, καθώς η νύχτα δεν αποτελεί ποτέ σύμμαχο στις φωτιές.

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς όμως να είναι ακόμα σε απόλυτο έλεγχο. Μέλημά μας είναι η οριοθέτηση της φωτιάς και η εξασφάλιση οδών διαφυγής» επισήμανε στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τα drones, που δίνουν εικόνα της πυρκαγιάς από ψηλά, ενώ για τη συνδρομή στο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια
  • Στη λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας
  • Στη Λ. Καταδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk