Θωμαΐδης – Στα ύψη το ιικό φορτίο στην Αττική – Νέα αύξηση με την επιστροφή των αδειούχων

Ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης μετέφερε την εικόνα που υπάρχει από τις αναλύσεις στα λύματα της Αττικής, ενώ προέβλεψε ότι το ιικό φορτίο θα αυξηθεί κι άλλο.

Ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, σημείωσε ότι στα ύψη είναι το ιικό φορτίο στην Αττική με βάση τις αναλύσεις στα λύματα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί παραπάνω με την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, τόνισε ότι παρά τη μείωση των κατοίκων λόγω καλοκαιριού, το ιικό φορτίο στην Αττική δεν έχει μειωθεί. «Το ιικό φορτίο στην Αττική παραμένει υψηλό και θα αυξηθεί» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα λύματα είναι το αποτύπωμα της καθημερινότητάς μας κι αυτό το εργαλείο θα αξιοποιηθεί για να διαμορφωθεί πολιτική υγείας και μέσα από αυτή την προσέγγιση.

Η ανάλυση των λυμάτων βοηθά στην πρόβλεψη της πορείας του κοροναϊού

«Είναι σημαντική η κατάκτηση της δημιουργίας του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για να προβλέπουμε την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης και συμπλήρωσε ότι υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ είναι προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο σχηματισμός ενός Δικτύου στην Αττική, προκειμένου να επεκταθεί η παρακολούθηση των λυμάτων και για άλλες νόσους, όπως η ηπατίτιδα ή η μικροβιακή αντοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk