«Όταν η ανικανότητα συναντάει την απόγνωση, τότε έχουμε εικόνες σαν αυτές από την επιθεώρηση των δύο υπουργών στον Έβρο», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη – Παναγιωτόπουλου στην εν λόγω περιοχή.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζένα από τις φωτιές, υποστηρίζοντας ότι «στην απέλπιδα προσπάθειά του να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έχουν κάψει τη μισή χώρα με άπνοια, δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί για μια ακόμη φορά σοβαρά εθνικά θέματα, στήνοντας κακόγουστα επικοινωνιακά σόου με πρωταγωνιστές υπουργούς του».

Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας πως «η εικόνα του κ. Χρυσοχοΐδη να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, την ώρα που καίγονται για 5η μέρα τα Βίλια, είναι επιεικώς τραγική».

«Αλλά δε φταίει ο ίδιος», προσέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «εκτελεί εντολές του αρχηγού τού επιτελικού μπάχαλου».

«Να τους χαίρεται και να τον χαίρονται», κατέληξε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.