Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν εμβολιασμένους εργαζόμενους, όπως προκύπτει από τις αγγελίες για νέες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Indeed το ποσοστό των αναρτήσεων θέσεων εργασίας ανά εκατομμύριο, που απαιτούν εμβολιασμό υποψηφίων κατά της Covid-19 είναι αυξημένο κατά 34% την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό όσων απαιτούν εμβολιασμό των ατόμων που αναζητούν εργασία γενικά, χωρίς να αναφέρουν την Covid-19, αυξήθηκε κατά 90% από μήνα σε μήνα.

Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι το εμβόλιο Covid-19 είναι ακόμα καινούργιο, οπότε οι εργοδότες των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη τυποποιήσει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν σε περιγραφή θέσης εργασίας, λέει η οικονομολόγος και συντάκτης της εκθέσεως, Ann Elizabeth Konkel.

Η λέξη-κλειδί «Covid-19»

Η λέξη-κλειδί «Covid-19» μπορεί να μην υπάρχει, λέει στο CNBC Make It , αλλά όποιος «το διαβάζει ως άτομο που ζει την πανδημία» θα καταλάβει το μήνυμα.

Ο συνολικός αριθμός ανοικτών θέσεων που απαιτούν εμβολιασμό εξακολουθεί να είναι χαμηλός – περίπου 1.200 ανακοινώσεις θέσεων εργασίας ανά εκατομμύριο – και αποτελούν λιγότερο από το 1% των συνολικών καταχωρίσεων στο True.

Ωστόσο, οι αριθμοί είναι περίπου διπλάσιοι από τις αρχές Ιουλίου και πολύ πάνω από τις 50 καταχωρήσεις θέσεων εργασίας ανά εκατομμύριο από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε τα εμβόλια μόλις άρχισαν να φτάνουν στο εργατικό κοινό της Αμερικής.

Πηγή: ΟΤ