Κρήτη – Επ’ αόριστον αναστολή για 5 ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε γηροκομεία

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ξεκίνησε ελέγχους σε δομές υγείας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα.

Σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τέθηκαν 5 εργαζόμενοι σε γηροκομεία της Κρήτης καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί στο προσωπικό προκειμένου να εμβολιαστούν.

Υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ξεκίνησε ελέγχους σε δομές υγείας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζοντας ότι προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σε ποσοστό 97,2% ανέρχονται οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στα 28 γηροκομεία της Κρήτης, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά και στους ωφελούμενους στις επίμαχες δομές οι οποίοι εμβολιάστηκαν, αγγίζοντας το 94,4%.

Αναλυτική εικόνα για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στα γηροκομεία έχει η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, με τον Σπύρο Επιτροπάκη να περιγράφει τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk