Τη δήλωση του ανεμβολίαστου Στέφανου Τσιτσιπά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, στην παρθενική του ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και αναγνώρισε το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, στη συνέχεια όμως τόνισε σε έντονο ύφος πως αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κάλεσε όσους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να είναι διπλά προσεκτικοί όταν εκφράζουν την άποψη τους για αυτό το θέμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«O στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας και όχι του εμβολιασμού. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφησβήτητη, εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημά τους. Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε.Όσοι σε άλλους χώρους αποτελούν σημείο αναφορές για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα είναι να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».