Εθελοντές και πολίτες έσωσαν εκατοντάδες ζώα από τον πύρινο όλεθρο

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση φιλόζωων στις εκκλήσεις για παροχή βοήθειας και φροντίδας σε εκατοντάδες οικόσιτα ή αδέσποτα ζώα που επιβίωσαν της πύρινης λαίλαπας.

Εκατοντάδες οικόσιτα ζώα συντροφιάς αλλά και αδέσποτα διασώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα σε Αττική και Εύβοια χάρη στην προσπάθεια εθελοντών και πολιτών.

Ανυπεράσπιστες ψυχές που ήρθαν αντιμέτωπες με την ανεξέλεγκτη μανία της φωτιάς βρίσκουν σπίτι στο πρώην λατομείο του δήμου Γαλατσίου.

Αναζητούν φροντίδα

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Εθελοντές φροντίζουν με κάθε τρόπο τα ζώα, ενώ οι κτηνίατροι τα περιθάλπτουν, κάποια από αυτά αναμένουν τους ιδιοκτήτες τους να τα αναζητήσουν.

Κάποια από τα ζωάκια είναι ταλαιπωρημένα, φέρουν εγκαύματα και λαμβάνουν ειδική αγωγή.

Πάνω σε κάθε κλουβί αναγράφεται και το ιστορικό του κάθε τετράποδου φίλου μας, ενώ ανάμεσα τους βλέπουμε και μια μαύρη σκυλίτσα που είναι έγκυος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι πολλά ζώα δεν είναι τσιπαρισμένα καθιστά δύσκολο το έργο των εθελοντών για να εντοπίσουν τις οικογένειές τους.

Όσα ζώα παραμένουν στο χώρο φιλοξενίας Γαλατσίου αναζητούν τους ανθρώπους που θα τους προσφέρουν ασφάλεια και θαλπωρή για να σβήσουν τον εφιάλτη που έζησαν στην πύρινη κόλαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk