Η εταιρεία παροχής ενυπόθηκων δανείων United Wholesale Mortage έγινε σήμερα η πρώτη στην αμερικανική αγορά που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αποδέχεται αποπληρωμή των δανείων σε κρυπτονομίσματα, με τους αναλυτές του κλάδου να υποστηρίζουν πως σύντομα θα βρει πολλούς μιμητές δεδομένου του τεράστιου τζίρου των χρημάτων που διακινείται στην αγορά των crypto.

Την ανακοίνωσε έκανε ο CEO της εταιρείας, Ματ Ίσμπια, σχολιάζοντας πως η πρεμιέρα θα γίνει προς τα τέλη του τρίτου τριμήνου ή το αργότερο μέσα στο τέταρτο τρίμηνο και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο πληρωμές σε Bitcoin. «Θα ξεκινήσουμε με Bitcoin, αλλά ήδη κοιτάμε το Ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα» υποστήριξε. «Είμαστε ήδη στην κορυφή της τεχνολογίας και πρωτοπορίας στον κλάδο, οπότε θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι σε ότι κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την… πρωτιά που έκανε το γύρο των αμερικανικών οικονομικών media και όχι μόνο.

Σημειωτέον πως ο κλάδος των ενυπόθηκων δανείων κατέγραψε σημαντικά κέρδη τόσο πέρυσι όσο και μέχρι τώρα φέτος, καθώς o δρομολογήθηκαν διάφορα προγράμματα αναχρηματοδότησης, ενώ ευρύτερα ο κλάδος των ακινήτων (και δη, των σπιτιών) έχει… πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά. Για παράδειγμα η ίδια η UWM έχει καταγράψει άνοδο κατά 41% στα νέα ενυπόθηκα δάνεια μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, άλμα που ήρθε να προστεθεί στην αύξηση κατά 25% το πρώτο τρίμηνο.

Πηγή: ot.gr