Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/8) στα Βίλια. Αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τρία και οι φλόγες καίνε πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα. Ωστόσο, η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν κινδυνεύει πλέον κάποιος οικισμός, αλλά η εκκένωση έγινε ουσιαστικά γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι για την γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων, που λόγω των πυκνών καπνών υπήρχε ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, το πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή φθάνει πλέον σε περίμετρο 20-25 χιλιόμετρα και συνεχίζει να κατακαίει ένα μεγάλο μέρος δάσους.

«Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη πυρκαγιά και μια τεράστια οικολογική καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN ο κ. Κοσμόπουλος και ενημέρωσε ότι τουλάχιστον πέντε σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. «Η μόνη επέμβαση που μπορεί να γίνει άμεσα και να έχει αποτέλεσμα είναι αυτή των εναέριων μέσων», τόνισε.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση να σταλούν όσο το δυνατόν περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.