«Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει για ένα χρονικό διάστημα το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε δομές υγείας προκειμένου να κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε όλους τους συναδέλφους. Ο νόμος αυτός δεν βοηθά, δημιουργεί μεγάλες αντιπαραθέσεις και εμφυλιοπολεμικό κλίμα στα νοσοκομεία».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, κι ενώ τέθηκαν ήδη σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας οι πρώτοι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αδύνατον να αντικατασταθούν

Ο κ. Γιαννακός υποστήριξε ότι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά σε μόλις 3 ημέρες όσοι επικαλούνται ιατρικούς λόγους προκειμένου να εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό.

Πρόσθεσε ότι είναι αδύνατον να αντικατασταθούν 10.000 υγειονομικοί από συμβασιούχους τρίμηνης διάρκειας.

Επισήμανε ότι «η χώρα δεν επιβαρύνεται επιδημιολογικά από το ελάχιστο μη εμβολιασμένο υγειονομικό και προνοιακό προσωπικό. Το 90% έχουμε εμβολιαστεί και τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας».

«Έχουμε υψηλό δείκτη υγειονομικής ανοσίας στον κλάδο. Όλοι λένε ότι με ένα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 80% με 85% στο γενικό πληθυσμό θα πετύχουμε το “τείχος ανοσίας”. Εμείς είμαστε στο 90%. Θα πρέπει και η Πολιτεία να συνεχίσει τις προσπάθειες να πείσει και το υπόλοιπο προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.