Ένα βίντεο με δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα πύρινα μέτωπα της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ο τομέας Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, τιτλοφορεί το εν λόγω βίντεο ως εξής: «Συντονισμός χάους επιτελικού κράτους Μητσοτάκη».

Το βίντεο ξεκινά με δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 11 Μαΐου 2021, όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για την αντιπυρική περίοδο, λέγοντας ότι φέτος έχουμε περισσότερο προσωπικό, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας και καλύτερη οργάνωση.

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι δηλώσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά την χθεσινή (Δευτέρα) ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στα Βίλια και την Κερατέα.

Και εν τέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ζήτημα του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέφανου Κολοκούρη, μεταδίδοντας δηλώσεις του από τα μέτωπα των πυρκαγιών, ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Και ποιος είχε την ευθύνη για τις πυρκαγιές;».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κολουκούρης έγινε ένα από τα δύο πρόσωπα της έριδος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι το 2018 και τη μετέπειτα τοποθέτησή του στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής.