Ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας επέστρεψε στην Αττική. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου στην Κερατέα μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις πυροσβεστικής δυνάμεις να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την περιορίσουν. Ωστόσο, η μάχη είναι άνιση καθώς το μέτωπο είναι μεγάλο και οι άνεμοι ισχυροί.

Στις 12:40, δόθηκε εντολή μέσω του 112 να εκκενωθεί ο οικισμός Άγιος Κωνσταντίνος. «Αν βρίσκεστε στον #Άγιο_Κωνσταντίνο #Αττικής εκκενώστε τώρα προς #Ανάβυσσο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή να εκκενωθούν και η Συντερίνα και το Μαρκάτι.

Έχουν καεί σπίτια.

«Η φωτιά είναι μεγάλη. Γίνεται πόλεμος. Έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση, ενώ έχουν καεί και σπίτια. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και απευθύνουμε έκκληση για ενίσχυση εναέριων μέσων. Θα καούμε εφόσον δεν γίνει κάτι άμεσα», δήλωσε στο μεταξύ ο δήμαρχος Λαυρωτικής, Δημήτρης Λουκάς, στο in.gr.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. Μιλώντας ο γιος της στον Σκάι, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά. Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.