Η Εσθήρ προσπαθούσε μάταια να συγκρατήσει στο κεφάλι της το μεγάλο καπέλο, πολύτιμο απόκτημα της νέας κολεξιόν Gucci. Οι Mykonian άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που τελικά το deep blue αξεσουάρ του εμβληματικού ιταλικού οίκου πέταξε στον αέρα.

Παρακολουθούσα με την παιδική μου φίλη την «τρελή» του πτήση πάνω από το κατάλευκο νησί των Ανέμων, όταν στον ουρανό εμφανίστηκε ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο. Το τεράστιο σιδερένιο πουλί δοκίμασε πολλές φορές να προσγειωθεί επάνω στην ογκώδη, υπερπολυτελή θαλαμηγό «Lady Lucia».

Οι άνεμοι όμως ήταν πολύ δυνατοί. Το ελικόπτερο απομακρύνθηκε αναγκάζοντας έτσι την εντυπωσιακή γυναίκα, με τα κατάμαυρα μακριά μαλλιά, η οποία βρισκόταν ξαπλωμένη στο χειροποίητο πανάκριβο deck να… σηκώσει ψηλά μία από τις πλέον λαοφιλείς «πινακίδες» του φετινού καλοκαιριού.

Ποιο είναι λοιπόν το «σύνθημα» το οποίο παίζει το τελευταίο διάστημα στα χείλη των επισκεπτών του κοσμοπολίτικου νησιού, μια πανέμορφη, κατάλευκη και χρυσή «κουκκίδα» μέσα στο εκτυφλωτικό γαλάζιο του Αιγαίου; «Take me back to Mykonos». Ισως για πρώτη φορά τον καυτό μήνα Αύγουστο υπάρχει τόσος πολύς καλός κόσμος στον διεθνή, πολυσυζητημένο ταξιδιωτικό προορισμό.

Συνήθως τον Αύγουστο οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και jet setters αναχωρούσαν για το Ιόνιο, εκεί όπου οι άνεμοι δεν είναι τόσο έντονοι. Αυτό όμως εδώ το καλοκαίρι όλα άλλαξαν. Οι πάντες είναι στη Μύκονο. Πολλά από τα μεγάλα ή μικρότερα yachts δεν σήκωσαν άγκυρα για άλλα πελάγη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι σαν μια «κίνηση» υποστήριξης προς το αγαπημένο νησί, το οποίο το φετινό καλοκαίρι βρέθηκε στο στόχαστρο.

Τα περίφημα κορωνοπάρτι που αύξησαν τον αριθμό των κρουσμάτων, το lockdown, οι προειδοποιήσεις των Αρχών για ένα νέο «κλείσιμο», κάποιοι αρχιμαφιόζοι που συνελήφθησαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων επισκεπτών και πολλοί επαγγελματίες κλέφτες και διαρρήκτες οι οποίοι εξαφανίζουν με μαγικό τρόπο ρολόγια και κοσμήματα πλούσιων τουριστών. Η Μύκονος όμως παραμένει απίστευτα γοητευτική. Ιδιαίτερα όταν ο ήλιος παίρνει χρώματα πορτοκαλί και μαβιά και βυθίζεται στη θάλασσα της Μικρής Βενετίας.