Τα 63 της χρόνια κλείνει σήμερα Μαντόνα και όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, θέλησε να κάνει κάτι καλό για τον κόσμο. Αυτή τη φορά, η βασίλισσα της ποπ, αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά της με μία εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για τους πληγέντες στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η σουπερ σταρ της ποπ είναι το απόλυτο είδωλο και εδώ και δεκαετίες εξελίσσεται συνεχώς.

View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όχι τόσο με τη μουσική όσο με τις εμφανίσεις της.

Δείτε τις δέκα πιο σημαντικές στιγμές της Μαντόνα

Everybody (1982)

Ένα φρέσκο κορίτσι με ανδρόγυνο λουκ και ένα κομμάτι που τους προσκαλούσε όλους να χορεύουν όπως και αν ήταν.

Η Madonna ήθελε από την αρχή να δείξει ότι ήρθε για να πρωτοπορήσει και το τόλμησε από το πρώτο της κιόλας single.

MTV Video Music Awards (1984)

To «Like A Virgin» που σημειώνει τεράστια επιτυχία με το που κάνει release και αυτή η εμφάνιση με τη Madonna ντυμένη νύφη να σκίζει το νυφικό της, ήταν μια στιγμή που εννοείται μας άφησε άφωνους.

Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει μια τόσο έξαλλη νύφη, χωρίς λόγο και αυτό ήταν μια ακόμα δημιουργική στιγμή που η Madonna της έβαζε και κατά καιρούς στα tour της!

Blond Ambition Tour (1990)

Ο Φεμινισμός σε όλο του το μεγαλείο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η tour είχα στοιχεία ακτιβισμού μιας και η Madonna δοξάζει τη γυναίκα, απενοχοποιεί πολλά πράγματα που μέχρι τότε ήταν ένοχα ενώ δε θα έπρεπε και βάζει τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο.

MTV Awards (1990)

To τραγούδι «Vogue» που ήταν, είναι και θα είναι -σίγουρα και τα επόμενα χρόνια- iconic στην καλύτερη βερσιόν του. Η Μαντόνα εμπνευσμένη από τη Μαρία Αντουανέτα κάνει μια εμφάνιση στα MTV Video Music Awards που είναι σημείο αναφοράς για την Pop κουλτούρα. Όσοι δεν το έχετε δει, απλά πατήστε play.

Oscar (1991)

Μια ακόμα επική στιγμή που έχει μείνει στην ιστορία. Η Madonna «ζωντανεύει» τη Merilyn μπροστά στα μάτια ενός κοινού που μένει άφωνο. Τραγουδάει το «Sooner or Later» και το ίδιο βράδυ βγαίνει φωτογραφίες με τον Michael Jackson. Είναι οι μοναδικές κοινές τους.

Evita (1996)

H Ταινία αυτή ήταν μια ακόμα στιγμή που μας σόκαρε. Γνωρίσαμε μια Madonna διαφορετική που τελικά μας άρεσε. Η ταινία προτάθηκε για πέντε βραβεία Όσκαρ. Τελικά, κέρδισε αυτό του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το «You Must Love Me» που είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια στη δισκογραφία της.

MTV Video Music Awards (2003)

Ένα medley με διάφορα αγαπημένα τραγούδια της, στην ίδια σκηνή με την Britney Spears και τη μελαχρινή τότε Christina Aguilera. Στο τέλος το φιλί τους συζητιέται ακόμα και ναι, ήταν μια στιγμή που μας άφησε άφωνους! Εννοείται ότι τέτοια φιλιά είδαμε και τα επόμενα χρόνια σε πολλά stages και πιστεύουμε ότι η αφορμή και η έμπνευση ήρθε από εδώ!

Confession Tour (2006)

Η Tour που συζητήθηκε πάρα πολύ παγκοσμίως. Κάποιες χώρες δεν ήθελαν η Tour να πάει στα μέρη τους, χριστιανικές οργανώσεις ζητούσαν την ακύρωσή της και ένα σωρό ακόμα διαμαρτυρίες είχαν στραφεί εναντίων της. Ο λόγος; Η Madonna σε ένα σταυρό παριστάνει τον χριστό και τραγουδάει το «Live To Tell».

Super Bowl (2012)

Ένα από τα καλύτερα super bowl που είδαμε ποτέ! Η Madonna σαν πραγματική βασίλισσα με μια χρυσή κορώνα, με άπειρους χορευτές και τραγουδιστές να την πλαισιώνουν  τραγουδάει κομμάτια που όλοι έχουμε πια αγαπήσει, χορέψει και τραγουδήσει. Τα τραγούδια της δηλαδή.

After party Oscar (2019)

Και εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι αυτή η κόντρα υπάρχει, αυτή η φωτογραφία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και μάλιστα πριν γίνει στην Ελλάδα το Βίσση-Βανδη. Το Post αυτό ακόμη και σήμερα, μας αφήνει άφωνους, ενώ η Madonna σε συνέντευξή της λίγες μέρες μετά την επίμαχη φωτογραφία θα πει «Δεν υπήρξε ποτέ κόντρα για εμάς, στον κόσμο αρέσει να μας βλέπει εχθρούς».

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)