Με ευλάβεια και τήρηση  των μέτρων γιορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση της Θεοτόκου, ανάβοντας σε πολλές περιπτώσεις και ένα κερί για τους πυρόπληκτους,

Στα μεγάλα προσκυνήματα έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμός. Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό συνοδεύουν και εφέτος τον εορτασμό.

Στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης γίνεται το μεγάλο προσκύνημα με τους πιστούς να προσέρχονται στον Ιερό Ναό της Παναγίας προκειμένου να προσκυνήσουν με τη δέουσα ευλάβεια.

Γονυπετείς οι πιστοί αποτίνουν φόρο τιμής στην Παναγία που στάθηκε δίπλα τους.

Στον Αη Ιωάννη τον Ρώσο στo Προκόπι της Εύβοιας, οι πιστοί μετά την τραγωδία που έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, προσέρχονται στο Ιερό Ναό καθώς όπως λένε το χωριό σώθηκε από θαύμα.

Ένα κεράκι για τους πυρόπληκτους

Οι πιστοί τίμησαν την Θεοτόκο και στο Ναό της Νέας Παναγίας στη Θεσσαλονίκη.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε μετά από έξι χρόνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα, χωρίς ωστόσο, το πλήθος των πιστών που συνέρρε στο παρελθόν.

Μήνυμα σύμπνοιας

Στον ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια παρακολούθησε τη θεία λειτουργία του 15 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Παναγία το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη σύμπνοια ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών για να φτιάξουμε όλα όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές με περίσκεψη και συνέπεια», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του για τη γιορτή της ορθοδοξίας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διπλό μήνυμα της κοίμησης της Θεοτόκου για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και η πανδημία.

«Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο».

Ανάλογοι εορτασμοί, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.