Τουρκία – Στέλνει και θαλάσσια drone σε Κύπρο και Αιγαίο, ενώ η Λουτ ετοιμάζει Τριμερή

Η Άγκυρα ναρκοθετεί με εναέρια και, τώρα, με θαλάσσια drones, ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το Αιγαίο και την λεγόμενη τουρκική λίμνη, αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στην Κύπρο

Επιμένει η τουρκική ηγεσία στην προσπάθειά της, να επιβάλλει τις προκλητικές αξιώσεις της, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.

Την ώρα που η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, αναμένεται στην Κύπρο με στόχο να προετοιμάσει μια συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Άγκυρα, συνεχίζει ακάθεκτη τις προσπάθειες για την επιβολή «λύσης» δύο κρατών στο Κυπριακό και για δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτωστο Αιγαίο.

Οι τουρκικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί αποτυπώνονται, εκτός των άλλων, στα «αθέατα» drones, αναφέρει δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή». Η εφημερίδα, επικαλείται στρατιωτικές πηγές, που τονίζουν ότι «η Άγκυρα ναρκοθετεί με εναέρια και, τώρα, με θαλάσσια drones, ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το Αιγαίο και την λεγόμενη τουρκική λίμνη, η οποία ξεκινά από την Μαρμαρίδα και φτάνει ώς την Αλεξανδρέττα».

Drone θαλάσσης

Τα νέα drones θαλάσσης έχουν ως στόχο:

1. Τον έλεγχο και την προστασία των τουρκικών ακτών.

2. Την εύκολη προσέγγιση των μικρών ελληνικών νησιών, όπου θα μπορούν να περιμένουν τη λεία τους, δηλαδή το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για να το κτυπήσουν.

3. Τη συνεχή συλλογή πληροφοριών σε ημερήσια βάση.

4. Τη χρήση τους ως μικρών  καμικάζι έναντι του ελληνικού στόλου. Λόγω, μάλιστα, του μικρού τους ίχνους, μπορούν να είναι αθέατα, έχοντας, ταυτοχρόνως, τη δυνατότητα πολέμου επιφανείας, αλλά και ανθυποβρυχιακού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος