Το 10χρονο παιδί που παρασύρθηκε από τα κύματα στην παραλία των Γουρνών στο Ηράκλειο Κρήτης, μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω παρακολούθηση.

Το παιδί έβγαλε από τη θάλασσα ο πατέρας του μαζί με άλλους παραθεριστές που βρισκόταν στην παραλία χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapsot, ο διοικητής του Βενιζέλειου Γιώργος Τερζάκης, στο μικρό παιδί έγινε μια αξονική η οποία ήταν καλή ενώ σε δύο με τρεις ημέρες, η εξέταση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί. Ο 10χρονος εντούτοις μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παιδων του ΠΑΓΝΗ για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ επανέφεραν τον σφυγμό του παιδιού

Όλα συνέβησαν – όπως μεταδίδει το cretapost – λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν μία οικογένεια που κάνει διακοπές στο Ηράκλειο πήγε να κολυμπήσει παρά τους δυνατούς ανέμους και τα κύματα. Το 10χρονο παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα με τον πατέρα του να το αντιλαμβάνεται και να πέφτει στη θάλασσα για να το σώσει και με τη βοήθεια και άλλων παραθεριστών βγήκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ τελικά κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφυγμό του παιδιού και το μετέφεραν αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο καθώς στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί χτύπησε σε βράχια με αποτέλεσμα να έχει εκδορές στο σώμα του.