Μία πρώτη ένδειξη των διαθέσεών του για αλλαγές στην κυβέρνηση, με αφορμή την κρίση εξαιτίας των πυρκαγιών των προηγούμενων ημερών, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύοντας σε πρώτη φάση εσπευσμένως τις δομές του επιτελικού κράτους.

Η αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκάλεσε ένα ντόμινο αναδιατάξεων στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα αλλαγών, με αφορμή τις αλλαγές που θα γίνουν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Τριαντοπούλου σε θέση υφυπουργού οδήγησε στην «αναγκαστική» αναβάθμιση του Ακη Σκέρτσου σε υπουργό Επικρατείας, για λόγους εσωτερικής ιεραρχίας στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις ίδιες αρμοδιότητες. Η συσσώρευση δε πολλών υφυπουργών προκάλεσε τη μετακίνηση του Θοδωρή Λιβάνιου στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, σε αντικατάσταση του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο