Ντόμινο αλλαγών μετά την κρίση των πυρκαγιών – Ο πρώτος μίνι ανασχηματισμός

Σε αναδιάταξη του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός – Επονται και άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα – Το παρασκήνιο των κρίσιμων ωρών της 5ης Αυγούστου

Μία πρώτη ένδειξη των διαθέσεών του για αλλαγές στην κυβέρνηση, με αφορμή την κρίση εξαιτίας των πυρκαγιών των προηγούμενων ημερών, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενισχύοντας σε πρώτη φάση εσπευσμένως τις δομές του επιτελικού κράτους.

Η αναβάθμιση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκάλεσε ένα ντόμινο αναδιατάξεων στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα αλλαγών, με αφορμή τις αλλαγές που θα γίνουν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Τριαντοπούλου σε θέση υφυπουργού οδήγησε στην «αναγκαστική» αναβάθμιση του Ακη Σκέρτσου σε υπουργό Επικρατείας, για λόγους εσωτερικής ιεραρχίας στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις ίδιες αρμοδιότητες. Η συσσώρευση δε πολλών υφυπουργών προκάλεσε τη μετακίνηση του Θοδωρή Λιβάνιου στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, σε αντικατάσταση του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Σάββατο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk