Το τελευταίο και σπουδαιότερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας θα δώσει το Σάββατο (14/8, 21:30) ο Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν στην Τεργέστη.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για το παιχνίδι με τους  Ροσονέρι και μεταξύ άλλων ευχήθηκε σύντομα ένα τέτοιο ματς να αφορά μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όσα είπε ο Μακέντα:

Το τελευταίο ματς πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, είστε έτοιμοι;

«Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο, αλλά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι ενόψει πρεμιέρας».

Ποια είναι η σημασία αυτού του αγώνα, αφού η Μίλαν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτήν την προετοιμασία;

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα, αλλά αυτά τα παιχνίδια με μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητές τους, την εμπειρία τους. Μετά από τέτοια παιχνίδια οι παίκτες κερδίζουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι ωραίο να παίζεις».

Είναι ιδιαίτερο για σένα να παίζεις κόντρα στη Μίλαν;

«Φυσικά, είναι μια ιταλική ομάδα, κατάγομαι από την Ιταλία, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι καλά επέστρεψα στις προπονήσεις πριν από δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα από πέρσι από τα πλέι-οφ. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω, αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως».

Λείπουν τέτοια παιχνίδια από την ομάδα;

«Σίγουρα όπως είπα και πριν τα παιχνίδια αυτά θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και ως μεγάλο κλαμπ πρέπει να παίζει τέτοια παιχνίδια για να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο. Τώρα μπορεί να είναι φιλικός αγώνας, αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι ένας αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση».