Νέες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με τον θανάσιμο πυροβολισμό σκύλου ράτσα πίτμπουλ στο Γαλάτσι.

Η ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζεται ότι το σκυλί δάγκωσε τον αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε με αποτέλεσμα να σκοτώσει το άτυχο ζώο.

Οι ιδιοκτήτες, από την άλλη, κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καταγγέλλοντας ότι ο αστυνομικός «τράβηξε όπλο χωρίς δεύτερη σκέψη».

Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, πάντως, φαίνεται να απαντά, σε πρώτη φάση, σε δημοσιεύματα που αμφισβητούν το κατά πόσον όντως υπήρξε δάγκωμα από τον σκύλο ή το πόσο σοβαρό ήταν αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει».

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Τα γεγονότα στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκαν ως εξής: «Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλούν οι ιδιοκτήτες

Τα πράγματα ωστόσο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των σκύλων έγιναν διαφορετικά και θα μπορούσε ο σκύλος να ζει μιας και όπως λένε δεν επιτέθηκε στον αστυνομικό, αντιθέτως διάγκωσε το πατζάκι του κουνώντας την ουρά του.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου  κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, επισημαίνοντας ότι το σκυλί κούναγε την ουρά του στον αστυνομικό και εκείνος χωρίς λόγο τράβηξε όπλο.

Σε νεότερη ανάρτησή της, αναφέρει «πράξαμε τα νόμιμα και τα δέοντα» και στηλιτεύει την αντίδραση του αστυνομικού, επισημαίνοντας ότι αν και ο αστυνομικός είχε γκλοπ, «χρησιμοποίησε το όπλο του χωρίς δεύτερη σκέψη». Υπογραμμίζει δε ότι «στην ταράτσα ήταν τόσα άτομα αν η σφαίρα που ήταν διαμπερές το τραύμα εξοστρακιζόταν σε ένα κάγκελο σε κάτι άλλο και πήγαινε σε άνθρωπο τώρα θα θρηνουσαμε κι άλλα θύματα».

«Χρησιμοποίησε το όπλο χωρίς δεύτερη σκέψη»

Τη δική της εκδοχή περιγράφει η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ. Η γυναίκα κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, επισημαίνοντας ότι το σκυλί κούναγε την ουρά του στον αστυνομικό και εκείνος χωρίς λόγο τράβηξε όπλο.

Η ανάρτηση:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας… πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ…θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!!

» Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά!».