Με τον Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας συναντήθηκαν χθες, Πέμπτη, 12 Αυγούστου οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησε ο κλάδος.

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εξέθεσαν στη Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουν επαγγελματικά.

«Παρόλο που ο τουρισμός έχει ανοίξει και η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη, η κατάσταση των μουσικών είναι πολύ δύσκολη» είπαν και ανέφεραν τις περιπτώσεις των τοπικών lockdown που το κύριο μέτρο που πάρθηκε ήταν η απαγόρευση της μουσικής.

Οι μουσικοί, επιπλέον, ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις από την πλευρά της Πολιτείας για την επιδότηση του Ιουνίου και τις  εκπρόθεσμες εγγραφές του Μητρώου Καλλιτεχνών μετά τις 10/1 και τα ένσημα που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ο διευθυντής του Υπουργείου τους απάντησε ότι «η γενική κατεύθυνση είναι να σταματήσουν όλες οι επιδοτήσεις και οι αναστολές. Γι αυτό το λόγο, η επιδότηση του Ιουνίου μέσω Μητρώου απορρίφτηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Αντίστοιχα διακόπηκαν και οι αναστολές για όλους τους εργαζόμενους από τον Αύγουστο».

Οι μουσικοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν  την πολιτική αυτή λέγοντας ότι αδιαφορεί για την επιβίωση των εργαζομένων μουσικών:

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την πολιτική αυτή που αδιαφορεί για την επιβίωση των εργαζομένων και τις βάρβαρες συνέπειές της, για το επάγγελμά μας. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος, ακόμα και στην περίπτωση που παραμείνουν ανοιχτοί οι χώροι εργασίας μας. Η οικονομική ανέχεια, ο φόβος της δια ζώσης επαφής που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και τα ιδιαίτερα μέτρα λειτουργίας των χώρων διασκέδασης, θα συμβάλουν στην υπολειτουργία του επαγγέλματός μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στην αγωνιστική διεκδικητική γραμμή, καλώντας όλους τους συναδέλφους συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας».