«Ο κ. πρωθυπουργός με όσα είπε στη συνέντευξη  που παραχώρησε, φρόντισε να πληγώσει τη χώρα για ακόμη μια φορά. Φάνηκε να μην έχει επίγνωση του τι έχει συμβεί. Εμφανίσθηκε σαν να τα έχει κάνει όλα πολύ καλά, σαν να μην υπήρξε καμία αδυναμία του επιτελικού κράτους. Γενικώς δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει υποστεί μια τρομακτική απώλεια, δασικού πλούτου, κατοικιών, περιβάλλοντος. Φρόντισε απλά να δικαιολογήσει όσα έγιναν αλλά δεν έπεισε κανέναν, ούτε φυσικά τους πληγέντες».

Αυτά τόνισε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel. “Ακόμη και στην αναβάθμιση των κ.κ  Τσουβάλα και Κολοκούρη, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ανεπάρκεια η οποία δημιουργεί σοβαρή επιφύλαξη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευθυνών και του ανασχηματισμού, ο κ. Ξανθόπουλος, επεσήμανε χαρακτηριστικά:

–   Ενας ανασχηματισμός μετά από δύο χρόνια, λίγο πριν την έκθεση Θεσσαλονίκης φαίνεται αναγκαία αλλά όχι ικανή κίνηση για να αποσείσει τις ευθύνες προσωπικά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους για την κατάσταση αυτή.

–  Το να συζητάμε με αυτές τις συνθήκες για  εκλογές είναι μια επιπόλαιη συζήτηση