Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία δοκιμάζεται από σαρωτικές πλημμύρες, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους. Την ίδια στιγμή πάνω από 1.300 είναι εκείνοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Χείμαρροι λάσπης και συντρίμμια κατέκλεισαν δρόμους και κατέστρεψαν γέφυρες προκαλώντας χάος στις βόρειες επαρχίες της Τουρκίας, την ώρα που οι αρχές ανακοίνωναν ότι ορισμένα από τα πύρινα μέτωπα που κατέκαψαν τα νότια παράλια για δύο εβδομάδες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονού και άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη Σινώπη, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Δείτε βίντεο από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Τουρκία

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και βαρκών και σχεδόν 700 άνθρωποι φιλοξενούνται σε φοιτητικές εστίες, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD).

Ελικόπτερα κατέβαζαν μέλη της ακτοφυλακής στις στέγες των κτιρίων, προκειμένου να σώσουν ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί εκεί, καθώς ορμητικοί χείμαρροι είχαν καλύψει δρόμους, σύμφωνα με τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Περισσότερα από 320 χωριά βρίσκονται στο σκοτάδι, λόγω των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Πέντε γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, σύμφωνα με την AFAD.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή αναμένεται να υποχωρήσουν απόψε, λέει η AFAD, την ώρα που οι αρχές έκαναν γνωστό πως 299 δασικές πυρκαγιές, που σάρωσαν τις νοτιοδυτικές επαρχίες τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τέθηκαν υπό έλεγχο.