ΗΠΑ – Νέα μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Η πτώση συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική εβδομάδα

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήματα για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, (για τρίτη διαδοχική εβδομάδα) σε μία ακόμα ένδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19  συνεχίζεται με ισχυρούς ρυθμούς.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 στις 375.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Αυγούστου.

Οι αξιώσεις παραμένουν πολύ πάνω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία των 256.000, αν και έχουν μειωθεί από τα ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020.

Εχθρός της απασχόλησης η πανδημία

Υπάρχουν ακόμη φόβοι ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορoνοϊού που προκαλούνται από την παραλλαγή Delta θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη της απασχόλησης εν μέσω έλλειψης εργαζομένων.

Η τελευταία έκθεση για αιτήσεις ανέργων, η οποία αφορά στην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, έρχεται μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η απασχόληση τον Ιούλιο αυξήθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Υπήρξε επίσης ρεκόρ υψηλού αριθμού ανοικτών θέσεων εργασίας στα τέλη Ιουλίου.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk