Εύβοια – Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό οι φωτιές – Χάθηκε η σεζόν

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και Σκύρου Μιλτιάδης Χέλμης αναφέρεται στα προβλήματα που θα έχει ο τουρισμός από τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας και Σκύρου Μιλτιάδης Χέλμης αναφέρεται στα προβλήματα που θα έχει ο τουρισμός από τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Για χαμένη τουριστική περίοδο στη Β. Εύβοια και ένα σχέδιο άμεσης ανασυγκρότησης της τουριστικής οικονομίας στην περιοχή μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Μιλτιάδης Χέλμης.

Ο κ. Χέλμης  μίλησε για 100% ακυρώσεις  στα καταλύματα  στη Β. Εύβοια αλλά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τουριστικές επιχειρήσεις στο υπόλοιπο νησί.

Οι ξενοδόχοι αυτή την ώρα καλούνται να επιστρέψουν προκαταβολές ενώ στην ουσία έχει χαθεί το τουριστικό προϊόν στην περιοχή  γιατί εκλείπει πλέον και ο εναλλακτικός τουρισμός που ήταν πολύ σημαντικός  και κυρίαρχος  σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα του νησιού.

Ζητούμενο πλέον είναι  να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να πάρουν χρήματα και να ξαναφτιάξουν τις επιχειρήσεις τους σε ένα μακροχρόνιο ορίζοντα και μια περίοδο χάριτος για 3 με 4 χρόνια,  σημειώνει ο κ. Χέλμης .

Χαρακτήρισε άμεσα και υποστηρικτικά τα πρώτα μέτρα στήριξης που ανακοινωθήκαν αλλά τόνισε ότι προσβλέπει και στα συμπληρωματικά  μέτρα  που θα υπάρξουν για την στήριξη της τουριστικής οικονομίας καθώς προέβλεψε ότ,ι η πτώση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις της Εύβοια τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk