Η ατμοσφαιρική διαταραχή που διαδέχτηκε τις τελευταίες ώρες τον πολυήμερο καύσωνα, άλλαξε το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας προκαλώντας χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης, κεραυνοί που εκδηλώθηκαν στην κεντρική και νότια χώρα, και μάλιστα στην Αττική, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν εστίες πυρκαγιάς.

Στην Μάνδρα και στο Πόρτο Γερμενό, η Πυροσβεστική τέθηκε σε συναγερμό καθώς οι κεραυνοί προκάλεσαν έξι εστίες πυρκαγιάς.

Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδας πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες που όλοι αρχικά άκουσαν με ανακούφιση, αφού θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών είχε και παράπλευρες απώλειες.

Φωτιά όμως από κεραυνό προκλήθηκε και στην Αταλάντη όπου και εκεί έτρεξε η Πυροσβεστική για να εμποδίσει την επέκταση της πυρκαγιάς. Γεγονός πάντως είναι πως ήδη στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός παρουσίασε σοβαρή αλλαγή καθώς ο ουρανός σκοτείνιασε και εκδηλώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, στη Δράμα και την Καβάλα.

Παράλληλα, χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στη Λαμία, όπως ανέφεραν και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων. 

Η χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα κάμποσα χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη. 

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες ώρες βροχές θα εκδηλωθούν στην ηπειρωτική χώρα και στην Πελοπόννησο όπου τις τελευταίες πέντε μέρες πλήττεται από το καταστροφικό μέτωπο της πυρκαγιάς.

Βροχοπτώσεις αλλά πιο εξασθενημένες θα σημειωθούν και στην Εύβοια την Πέμπτη.