«Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ερωτά «αν συνεχίζει ο υπουργός να επιτελεί τα καθήκοντά του» σημειώνοντας ότι «είναι εξαφανισμένος».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, υποστήριζε πως «τελευταία φορά που είδαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη, αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν όταν με τον κ. Χαρδαλιά ενημέρωναν τους πολίτες ότι στη Βαρυμπόμπη ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά».

Η Κουμουνδούρου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει εξαφανισμένος».

Και ρωτούσε: «Αναρωτιόμαστε, συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντά του; Συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού;».

Σημειώνεται ότι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις φωτιές, γίνεται εν μέσω έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών, περί ενδεχόμενης «απομάκρυνσης» του κ. Χρυσοχοΐδη, σε έναν ανασχηματισμό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να μην αργήσει.

Επιπλέον, η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη που ζήτησε την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Χαρδαλιά, για την «αποτυχία» διαχείρισης των πυρκαγιών.