Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, περιοδεύει από το πρωί στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας όπου, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος, στο οποίο συμμετέχει και η Λένα Γεροπαναγιώτη, γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας, επισκέφτηκε τα χωριά Σκεπαστή, Κουρκουλοί, και Μουρτιά, αλλά και την Αιδηψό, την Ιστιαία και το Πευκί, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, αγρότες και ρετσινοπαραγωγούς που έχουν πληγεί, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στα Βασιλικά.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Γιώργος Μαρίνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ένοχος για το μαρτύριο που βιώνει ο λαός της περιοχής, για ένατη μέρα σήμερα, είναι η έλλειψη πρόληψης, η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και αντιμετωπίζει ως ‘κόστος’ τις ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών.

Η λαϊκή πρωτοβουλία, η αυταπάρνηση των νέων και κατοίκων της περιοχής, που έσωσαν τα σπίτια και τα χωριά τους, είναι άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει ο λαός.

Ο λαός να μην παρασυρθεί από τις ψεύτικες υποσχέσεις των αποζημιώσεων. Ούτε από τις δήθεν ‘επιτροπές ανασυγκρότησης’, που στοχεύουν στο να εξυπηρετήσουν την είσοδο συμφερόντων στα δάση.

Υπάρχουν παγίδες στις εξαγγελίες Μητσοτάκη. Ρίχνουν το λαό, που κάηκαν τα σπίτια του, στα ‘νύχια’ των τραπεζών, επιχειρούν να υποτιμήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια του, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες, εισάγοντας διάφορους ‘κόφτες’. Υπάρχει πείρα από τα Ψαχνά, το Ληλάντιο και άλλες περιοχές της χώρας, που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις.

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του λαού για διεκδίκηση αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για εξασφάλιση εισοδήματος στους ρετσινάδες και σε όσους καταστράφηκαν. Να οργανωθεί ο αγώνας. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».