Ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν κεντρικά ορεινά τμήματα, ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, προβλέπονται για σήμερα σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται ηλιοφάνεια με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά ορεινά, καθώς επίσης και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 41 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Στερεά έως τους 41 βαθμούς), 24 έως 37 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 22 έως 39 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα (τοπικά στην Ανατολική Ρόδο έως τους 40 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά και υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ζέστη και άπνοια στην Εύβοια

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, οι συνθήκες καύσωνα θα διατηρηθούν και σήμερα, και στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν με βροχές ορισμένες περιοχές της χώρας. Όπως για παράδειγμα ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και των βορειότερων τμημάτων της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και έτσι η ζέστη θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν αργά το μεσημέρι τους 38-40 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 40-42 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στη Θεσσαλία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Πελοπόννησο. Σε περιοχές δηλαδή, που σε συνθήκες καύσωνα παρατηρούνται συνήθως οι υψηλότερες τιμές. Και στο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τους 34-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Σε παρόμοιες εντάσεις και στο βόρειο Αιγαίο και όσο κινούμαστε νοτιότερα, το βόρειο ρεύμα θα ενισχύεται 4-6 και στα ανατολικά και νότια 7, με ριπές στα νότια της Κρήτης μέχρι 8 μποφόρ.

Στην Εύβοια επικρατούν συνθήκες άπνοιας σήμερα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων στην περιοχή.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με ήλιο και αραιή συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Σαρωνικό, βόρειοι στον Ευβοϊκό 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα βροχής στα ορεινά της Χαλκιδικής το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο νοτιοανατολικό άνεμο στον Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.